Πώς να μας επισκεφτείτε


Το βιβλιοπωλείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Λευκωσίας, μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια απο τον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων στην πλατεία Σολωμού. Αν χρειάζεστε οδηγίες παρακαλούμε καλέστε μας για να σας οδηγήσουμε.Η διεύθυνση του Βιβλιοπωλείου είναι
Μετοχίου 31 Ε
Λευκωσία 1101,
Κύπρος.

Ώρες εργασίας
Δευτ. Τρ. Πέμ. Παρ.:
9.30πμ-1.00μμ & 3.00-5.30μμ

Τετάρτη:
9.30πμ-1.00μμ


Το CLC στην Κύπρο


Το βιβλιοπωλείο CLC άνοιξε επίσημα τις πύλες του στην Κύπρο το 1981, παρόλο που από το 1964 διασυνδεόταν ήδη με ένα άλλο χριστιανικό βιβλιοπωλείο στη Λεμεσό με τη συμμετοχή στελεχών του εκεί. Με τα χρόνια, το βιβλιοπωλείο έχει δημιουργήσει μια συνεχή σχέση με πολλές τοπικές εκκλησίες και ιεραποστολές, καθώς και άτομα στους οποίους προμηθεύει ένα μεγάλο φάσμα χριστιανικής βιβλιογραφίας και άλλα προϊόντα χριστιανικού περιεχομένου.

Εκτός από τη λειτουργία του κεντρικού καταστήματος, το CLC διοργανώνει ετήσιες χριστουγεννιάτικες εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Κύπρου όπου οι τοπικές εκκλησίες και οργανισμοί προσκαλούνται για να προμηθευτούν διάφορα χρειώδη (Βιβλία, ημερολόγια, κάρτες, δωράκια κλπ) για τα Χριστούγεννα. Επίσης προμηθεύει διάφορους συνεργάτες σε εκκλησίες οι οποίοι αναλαμβάνουν την έκθεση των προϊόντων του βιβλιοπωλείου σε διάφορους χώρους σε όλο το νησί.

Με την έναρξη ενός δικτυακού ιστοτόπου το 2005 το βιβλιοπωλείο έκανε γνωστή την παρουσία του με απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο. Από το 2015 ο ιστότοπος είναι σε θέση να δέχεται ηλεκτρονικές παραγγελίες και πληρωμές και έτσι μπορούν οι διάφοροι πελάτες στην Κύπρο ή και στο εξωτερικό να προμηθεύονται ότι διαφημίζεται στον ιστότοπο είτε μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών ή ακόμη και με κατ’ οίκον παράδοση.

Για να μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες του CLC, επισκεπτείτε το clc75.com.
Η ιστορία του CLC


Στις πρώτες μέρες του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου ένα νεαρό ζευγάρι, ο Ken και η Bessie Adams, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυρίου Ιησού για να: ‘Θρέψουν τα πρόβατά Του’. Συνεργάστηκαν με τους Friends Evangelistic Band στην Αγγλία, κάνοντας συναντήσεις και επισκέψεις σε διάφορα σπίτια για το ευαγγέλιο. Σε πολλές τέτοιες επισκέψεις πρόσεξαν ότι πριν απ’ αυτούς προηγήθηκαν άλλοι, ειδικά Μάρτυρες του Ιεχωβά, που άφηναν φυλλάδια. Ο Ken τότε είπε: ‘Δεν μπορώ να στέκομαι και να παρακολουθώ την διάδοση τόσο επικίνδυνης προπαγάνδας και να μην κάνω τίποτε στο να διαδώσω τις αλήθειες του Ευαγγελίου.’ Έτσι στη συνέχεια μαζί με τη Bessie όταν επισκέπτονταν διάφορα σπίτια ήσαν πια εφοδιασμένοι με καλά χριστιανικά έντυπα και βιβλία.

Φλογισμένος με το πάθος για τη διάδοση χριστιανικών εντύπων, ο Ken ενοικίασε ένα ανώγειο στο Colchester, που ονομάστηκε ‘Ευαγγελική Εκδοτική Στέγη.’ Αυτό έγινε όταν ακόμη κατά τη διάρκεια του πολέμου η Αγγλική κυβέρνηση περιόριζε σε μεγάλο βαθμό οποιεσδήποτε εκδόσεις όσο και το άνοιγμα βιβλιοπωλείων.

Οι Adams οδηγήθηκαν στη συνέχεια να συνεργαστούν με τη κίνηση ‘Παγκόσμιος Ευαγγελισμός’ (που ονομάζεται τώρα WEC, Διεθνής) σχεδιάζοντας να βοηθήσουν αυτό τον οργανισμό στο να εγκαθιδρύσει περιφερειακά κέντρα στην Αγγλία. Έτσι, παρόλο που σχεδίασαν να εγκαταλείψουν το βιβλιοπωλείου τους, από την άλλη δεν το ήθελαν να κλείσει. O Norman Grubb της WEC ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα και το δυναμικό μιας αλυσίδας από βιβλιοπωλεία και σημείωσε ότι, ‘Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε με το να σκορπίσουμε ‘πνευματικά βιβλιοπωλεία’ με πολύ χαμηλές τιμές στη χώρα και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.’ Η ζήτηση, ευκαιρίες και οικονομική βοήθεια και χορηγίες άρχισαν να προσφέρονται στον Ken και την Bessie που είχαν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση του CLC ως αυτόνομης διακονίας την 1η Νοεμβρίου το 1941.

Η Διακονία του CLC εξυπηρέτησε όλους τους κλάδους της εκκλησίας με χριστιανικό υλικό και λογοτεχνία. ‘Δεν θα αφήσουμε δογματικές διαφορές να μας εμποδίζουν στο να υπηρετούμε όλα τα δόγματα με τις ανάγκες τους σε έντυπο υλικό,’ επιβεβαίωσε ο Ken. ‘Αλλά η θέση μας είναι να είμαστε ασυμβίβαστα ευαγγελικοί ώστε ο κάθε αγοραστής να είναι εντελώς βέβαιος ότι οτιδήποτε βλέπει ή αγοράζει θα είναι προς οικοδομή ή να υποδείξει τον Σωτήρα σε εκείνους που δεν μετανόησαν ακόμη. Κάθε βιβλικό κέντρο πρέπει πρωτίστως και πάνω από όλα να είναι ένα δυναμικό πνευματικό μέρος για τους υπηρέτες του Κυρίου που εξέρχονται για να κερδίσουν ψυχές και να βοηθήσουν άλλους χριστιανούς συνεργάτες, κι αυτό είναι πιο σημαντικό από τη πώληση των βιβλίων. Διάφοροι κλάδοι της Εκκλησίας του Χριστού σε μια πόλη πρέπει να νοιώθουν ότι το βιβλιοπωλείο ανήκει σε όλους και βρίσκεται εκεί στην υπηρεσία τους.