English Ελληνικά

Πώς να μας επισκεφτείτε


Το βιβλιοπωλείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Λευκωσίας, μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια απο τον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων στην πλατεία Σολωμού. Αν χρειάζεστε οδηγίες παρακαλούμε καλέστε μας για να σας οδηγήσουμε.

Η διεύθυνση του Βιβλιοπωλείου είναι

Μετοχίου 31 Ε
Λευκωσία 1101,
Κύπρος.

Ώρες εργασίας

Δευτ. Τρ. Πέμ. Παρ.
9.30πμ-1.00μμ & 3.00-6.00μμ
Τετάρτη: 9.30πμ-1.00μμ


Η ιστορία του CLC


Στις πρώτες μέρες του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου ένα νεαρό ζευγάρι, ο Ken και η Bessie Adams, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυρίου Ιησού για να: ‘Θρέψουν τα πρόβατά Του’. Συνεργάστηκαν με τους Friends Evangelistic Band στην Αγγλία, κάνοντας συναντήσεις και επισκέψεις σε διάφορα σπίτια για το ευαγγέλιο. Σε πολλές τέτοιες επισκέψεις πρόσεξαν ότι πριν απ’ αυτούς προηγήθηκαν άλλοι, ειδικά Μάρτυρες του Ιεχωβά, που άφηναν φυλλάδια. Ο Ken τότε είπε: ‘Δεν μπορώ να στέκομαι και να παρακολουθώ την διάδοση τόσο επικίνδυνης προπαγάνδας και να μην κάνω τίποτε στο να διαδώσω τις αλήθειες του Ευαγγελίου.’ Έτσι στη συνέχεια μαζί με τη Bessie όταν επισκέπτονταν διάφορα σπίτια ήσαν πια εφοδιασμένοι με καλά χριστιανικά έντυπα και βιβλία.

Φλογισμένος με το πάθος για τη διάδοση χριστιανικών εντύπων, ο Ken ενοικίασε ένα ανώγειο στο Colchester, που ονομάστηκε ‘Ευαγγελική Εκδοτική Στέγη.’ Αυτό έγινε όταν ακόμη κατά τη διάρκεια του πολέμου η Αγγλική κυβέρνηση περιόριζε σε μεγάλο βαθμό οποιεσδήποτε εκδόσεις όσο και το άνοιγμα βιβλιοπωλείων.

Οι Adams οδηγήθηκαν στη συνέχεια να συνεργαστούν με τη κίνηση ‘Παγκόσμιος Ευαγγελισμός’ (που ονομάζεται τώρα WEC, Διεθνής) σχεδιάζοντας να βοηθήσουν αυτό τον οργανισμό στο να εγκαθιδρύσει περιφερειακά κέντρα στην Αγγλία. Έτσι, παρόλο που σχεδίασαν να εγκαταλείψουν το βιβλιοπωλείου τους, από την άλλη δεν το ήθελαν να κλείσει. O Norman Grubb της WEC ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα και το δυναμικό μιας αλυσίδας από βιβλιοπωλεία και σημείωσε ότι, ‘Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε με το να σκορπίσουμε ‘πνευματικά βιβλιοπωλεία’ με πολύ χαμηλές τιμές στη χώρα και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.’ Η ζήτηση, ευκαιρίες και οικονομική βοήθεια και χορηγίες άρχισαν να προσφέρονται στον Ken και την Bessie που είχαν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση του CLC ως αυτόνομης διακονίας την 1η Νοεμβρίου το 1941.

Η Διακονία του CLC εξυπηρέτησε όλους τους κλάδους της εκκλησίας με χριστιανικό υλικό και λογοτεχνία. ‘Δεν θα αφήσουμε δογματικές διαφορές να μας εμποδίζουν στο να υπηρετούμε όλα τα δόγματα με τις ανάγκες τους σε έντυπο υλικό,’ επιβεβαίωσε ο Ken. ‘Αλλά η θέση μας είναι να είμαστε ασυμβίβαστα ευαγγελικοί ώστε ο κάθε αγοραστής να είναι εντελώς βέβαιος ότι οτιδήποτε βλέπει ή αγοράζει θα είναι προς οικοδομή ή να υποδείξει τον Σωτήρα σε εκείνους που δεν μετανόησαν ακόμη. Κάθε βιβλικό κέντρο πρέπει πρωτίστως και πάνω από όλα να είναι ένα δυναμικό πνευματικό μέρος για τους υπηρέτες του Κυρίου που εξέρχονται για να κερδίσουν ψυχές και να βοηθήσουν άλλους χριστιανούς συνεργάτες, κι αυτό είναι πιο σημαντικό από τη πώληση των βιβλίων. Διάφοροι κλάδοι της Εκκλησίας του Χριστού σε μια πόλη πρέπει να νοιώθουν ότι το βιβλιοπωλείο ανήκει σε όλους και βρίσκεται εκεί στην υπηρεσία τους.