Ιανουάριος 22


Πού κοιτάζω;


Κοιτάξετε σε Μένα, και σωθείτε… (Ησαΐας 45:22).

Μήπως περιμένουμε τον Θεό να έρθει σε μας με τις ευλογίες Του και να μας σώσει; Εκείνος λέει: «Κοιτάξετε σε Μένα, και σωθείτε». Η μεγάλη δυσκολία πνευματικά είναι να συγκεντρωθούμε στον Θεό, και είναι οι ευλογίες Του που το κάνουν δύσκολο. Οι δυσχέρειες σχεδόν πάντα μας κάνουν να κοιτάζουμε στον Θεό, ενώ οι ευλογίες Του τείνουν να στρέψουν την προσοχή μας κάπου αλλού. Η διδασκαλία της Επί του Όρους Ομιλίας είναι βασικά: Περιόρισε όλα τα ενδιαφέροντά σου, μέχρις ότου η στάση του νου και της καρδιάς και του σώματος να είναι συγκέντρωση στον Ιησού Χριστό.

Πολλοί από μας έχουμε κάποια διανοητική αντίληψη τού τι θα πρέπει να είναι ο Χριστιανός, και η ζωή των αγίων γίνεται εμπόδιο στη συγκέντρωσή μας στον Θεό. Δεν υπάρχει σωτηρία κατ’ αυτό τον τρόπο· δεν είναι αρκετά απλός. «Κοιτάξετε σε μένα» και «είστε σωσμένοι» - όχι, «θα σωθείτε κάποτε». Εκείνο ακριβώς που ζητούμε, θα το βρούμε αν θελήσουμε να συγκεντρωθούμε πάνω σε Εκείνον. Καταπιανόμαστε με πολλά πράγματα και γινόμαστε σκυθρωποί απέναντι στον Θεό, ενώ Αυτός διαρκώς μας λέει: «Κοιτάξετε επάνω και σωθείτε». Οι δυσχέρειες και οι δοκιμασίες, οι ανησυχίες στο μυαλό μας για το τι θα κάνουμε αυτό το καλοκαίρι ή τι θα κάνουμε αύριο, εξαφανίζονται ολότελα όταν κοιτάξουμε στον Θεό.

Διέγειρε τον εαυτό σου και κοίταξε στον Θεό. Κτίσε την ελπίδα σου πάνω σ’ Αυτόν. Δεν πειράζει αν υπάρχουν δεκάδες πράγματα που σε πιέζουν· αποφασιστικά, παραμέρισε τα όλα, και κοίταξε σε Εκείνον. «Κοιτάξετε σε Μένα», και η σωτηρία είναι τη στιγμή που κοιτάζεις.