Δεκέμβριος 3


Όχι με δύναμη, ούτε με ισχύ


Και ο λόγος μου και το κήρυγμά μου δεν γίνονταν με καπαπειστικά λόγια ανθρώπινης σοφίας, αλλά με απόδειξη Πνεύματος και δύναμης· (Α΄ Κορινθίους 2:4).

Αν στο κήρυγμα του ευαγγελίου αντικαθιστάς την εμπιστοσύνη στη δύναμη του ευαγγελίου με τη σαφή σου γνώση για την οδό της σωτηρίας, εμποδίζεις τους ανθρώπους να φθάσουν στην Πραγματικότητα. Πρέπει να προσέχεις ώστε, ενώ διακηρύττεις τη γνώση σου για την οδό της σωτηρίας, εσύ ο ίδιος να είσαι ριζωμένος και θεμελιωμένος στην πίστη στον Θεό. Μην υπολογίζεις ποτέ πάνω στη σαφήνεια με την οποία την παρουσιάζεις, αλλά καθώς την παρουσιάζεις, βεβαιώσου ότι εσύ υπολογίζεις στο Άγιο Πνεύμα. Να υπολογίζεις στη βεβαιότητα της λυτρωτικής δύναμης του Θεού, και Αυτός θα δημιουργήσει τη δική Του ζωή μέσα σε ψυχές.

Από τη στιγμή που θα ριζώσεις στην Πραγματικότητα, τίποτε δεν μπορεί να σε σαλέψει. Αν η πίστη σου είναι στις εμπειρίες, τότε οτιδήποτε συμβεί είναι πιθανό να αναστατώσει μια τέτοια πίστη. Όμως, τίποτε δεν είναι δυνατό να αναστατώσει τον Θεό ή την παντοδύναμη Πραγματικότητα της Λύτρωσης· στήριξε την πίστη σου σ’ αυτό, και είσαι τόσο αιώνια ασάλευτος όσο και ο Θεός. Όταν έρθεις σε προσωπική επαφή με τον Ιησού Χριστό, δεν θα σαλευτείς ποτέ ξανά. Αυτό είναι το νόημα του αγιασμού. Ο Θεός δεν εγκρίνει την ανθρώπινη εμπειρία όταν αρχίζουμε να προσκολλόμαστε στην ιδέα ότι ο αγιασμός είναι απλά και μόνο μια μεμονωμένη εμπειρία, και να ξεχνούμε ότι ο ίδιος ο αγιασμός πρέπει να αγιάζεται (Βλ. Ιωάννης 17:19). Πρέπει εσκεμμένα να δώσω την αγιασμένη μου ζωή στον Θεό για την υπηρεσία Του, έτσι ώστε να μπορεί να με χρησιμοποιήσει σαν δικά Του χέρια και πόδια.