Οκτώβριος 19

Το μυστικό που παραβλέπουμε


Η δική Μου βασιλεία δεν είναι από τούτο τον κόσμο·

(Ιωάννης 18:36).

Ο μεγάλος εχθρός του Κυρίου Ιησού Χριστού σήμερα είναι η αντίληψη για την πρακτική διακονία που δεν απορρέει από την Καινή Διαθήκη, αλλά από τα συστήματα του κόσμου, όπου τονίζονται η ατέλειωτη ενέργεια και δραστηριότητες, όχι όμως η ιδιαίτερη ζωή μαζί με τον Θεό. Η έμφαση τίθεται σε λάθος σημείο. Ο Ιησούς λέει: «Δεν έρχεται η βασιλεία το Θεού έτσι, ώστε να παρατηρείται… επειδή, να, η βασιλεία του Θεού είναι μέσα σας» (Λουκάς 17:20-21)· είναι κάτι το κρυμμένο, το αφανές. Ένας δραστήριος χριστιανός εργάτης πολύ συχνά ζει στη ‘βιτρίνα’. Όμως είναι τα βαθιά ενδόμυχα που αποκαλύπτουν τη δύναμη της ζωής.

Πρέπει να απαλλαγούμε από τη μάστιγα του πνεύματος αυτού του θρησκευτικού αιώνα στον οποίο ζούμε. Στη ζωή του Κυρίου μας δεν υπήρχε τίποτε από την πίεση και τη βιασύνη της έντονης δραστηριότητας που εμείς εκτιμούμε τόσο πολύ· και ο μαθητής πρέπει να είναι όπως ο Διδάσκαλός του. Το κεντρικό στοιχείο αναφορικά με τη βασιλεία του Ιησού Χριστού είναι μια προσωπική σχέση με Αυτόν, και όχι η δημόσια χρησιμότητα στους ανθρώπους.

Δεν είναι οι πρακτικές δραστηριότητες που συνιστούν τη δύναμη αυτού του Κολεγίου Βιβλικής Εκπαίδευσης· η όλη του δύναμη έγκειται στο γεγονός ότι εδώ εμποτίζεσαι ενώπιον του Θεού. Δεν έχεις ιδέα πού ο Θεός θα δημιουργήσει περιστάσεις για σένα, ούτε γνωρίζεις ποια ένταση θα έρθει πάνω σου, είτε στην πατρίδα είτε σε άλλη χώρα. Και αν σπαταλάς τον καιρό σου σε άλλη υπερβολική δραστηριότητα, αντί να εμποτίζεσαι με τις μεγάλες θεμελιώδεις αλήθειες της Λύτρωσης του Θεού, θα συντριφθείς όταν έρθει η ένταση. Αλλά, αν αυτός ο καιρός που εμποτίζεσαι ενώπιον του Θεού αφιερώνεται για να ριζώσεις και να στερεωθείς μέσα στον Θεό στον τομέα που δεν φαίνεται να είναι πρακτικός, τότε θα παραμένεις πιστός σ’ Αυτόν οτιδήποτε κι αν συμβαίνει.